ΠΑΓΩΤΟ: 7 ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ ΣΟΥ

To πιο δημοφιλές γλύκισμα του καλοκαιριού είναι αδιαμφισβήτητα το παγωτό. Μόλις ανοίξει ο καιρός και οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την εμφάνισή τους μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να αγοράσουν παγωτό. Σε όλες τις γεύσεις ώστε να δροσιστούν με κάτι γλυκό και εύγευστο.

Για να μπορέσετε λοιπόν να γευτείτε τη μοναδική δροσιά του παγωτού, σας προτείνουμε μικρά “μυστικά” και οδηγίες γλυκιάς απόλαυσης.

Tips ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

  • Βάλτε κάτω από ζεστό νερό το κουτάλι σερβιρίσματος παγωτού πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε όλο το κουτί, μπορείτε να το κόψετε στη μέση (ναι, μαζί με το κουτί). Θα σας βοηθήσει να το σερβίρετε πιο εύκολα.
  • Μπορείτε να περάσετε ένα μαχαίρι από ζεστό νερό, να κόψετε το παγωτό σε «τετράγωνα» και να σερβίρετε.
  • Δεδομένου ότι το παγωτό ξεκινά να λιώνει από έξω προς τα μέσα, το να κάνετε μία τρύπα στο κέντρο του κουτιού είναι ανούσιο. Προσπαθήστε να σχηματίσετε ένα «S» καλύτερα.

Tips ΦΥΛΑΞΗΣ

Η σωστή κατάψυξη του παγωτού εξασφαλίζει και τη διάρκεια ζωής του χωρίς πιθανές αλλοιώσεις. Όταν αγοράζετε παγωτό από κάποιο κατάστημα η θερμοκρασία συντήρησης του και ιδανική για σερβίρισμα είναι -13℃ έως -17℃. Για την ασφαλή διατήρηση του στο σπίτι θα πρέπει  η κατάψυξη σας να  βρίσκεται σε θερμοκρασία -18℃ έως -22℃ ούτως ώστε το παγωτό να διατηρήσει την υφή του.

Όταν θέλετε να σερβίρετε το παγωτό βγάζοντας τη συσκευασία από την κατάψυξη φροντίστε να περιμένετε 1-2 λεπτά, για να προσαρμοστεί κατάλληλα η θερμοκρασία του. Αν δεν καταναλώσετε όλη την ποσότητα του παγωτού πρέπει άμεσα να μπει ξανά στην κατάψυξη πριν αρχίσει να λιώνει. Όταν το λιωμένο παγωτό παγώνει ξανά δημιουργούνται κρύσταλλοι, οι οποίοι αλλοιώνουν την υφή και τη γεύση του.

ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ

Καμιά φορά μέσα στην βιασύνη μας να το δοκιμάσουμε όλοι, έχουμε κάνει το λάθος να φάμε το παγωτό μας πολύ γρήγορα ξεχνώντας πως είναι πολύ παγωμένο, με αποτέλεσμα να νιώσουμε ένα δυνατό μούδιασμα.

Το μυστικό για να μην έχετε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση όταν απολαμβάνετε την αγαπημένη σας γεύση παγωτού ή γρανίτας είναι να πιέσετε με την γλώσσα τον ουρανίσκο σας. Η πίεση αυτή θα  βοηθήσει ώστε να μην νιώσετε το ενοχλητικό πάγωμα αφού από αυτό το σημείο του ουρανίσκου περνούν τα νεύρα τα οποία ευθύνονται για το μούδιασμα λόγω της ψύξης. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκηθεί τόσο το καλύτερο.

Βρείτε όλες τις αγαπημένες σας γεύσεις χειροποίητου παγωτού, παρασκευασμένο από τα ποιοτικότερα υλικά, με πολίτικο άρωμα στα ζαχαροπλαστεία “Τα Γιούλια”.

Add Comment