ΓΛΥΚΕΣ ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ

Τα καλοκαιρινά φρούτα μας χαρίζουν δροσιά, άρωμα και γεύση. Πολλές φορές προμηθευόμαστε παραπάνω από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε. Ευκαιρία να τα μετατρέψουμε σε μια γλυκιά λιχουδιά, εξαιρετική πρόταση πρωινού ή για να συνοδεύσει τον απογευματινό μας καφέ.

Η φρουτένια καλοκαιρινή πρόταση μας είναι «Γλυκές φλογέρες με μελωμένα κομμάτια φρούτων». Πρόκειται για μια εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή στην εκτέλεση.

Στο σερβίρισμα συνδυάστε το με μερικές μπάλες χειροποίητου παγωτού από τα ζαχαροπλαστεία “Τα Γιούλια” ώστε να γίνει πραγματικά ακαταμάχητο. Εναλλακτικά δροσιά θα του προσφέρει και μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα.

Γλυκές φλογέρες με μελωμένα κομμάτια από φρούτα

 ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

  • 2 βανίλιες
  • 2 ροδάκινα
  • 2 νεκταρίνια
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέξτε ώριμα φρούτα (βανίλιες, ροδάκινα, νεκταρίνια), τα πλένετε, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε ισομεγέθη καρέ.

Τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σταφίδα. Έπειτα τα ανακατεύετε καλά. Αν έχει πολλά υγρά το μείγμα τότε πασπαλίστε με επιπλέον φρυγανιά.

Βουτυρώνετε καλά τα φύλλα κρούστας ένα-ένα και στη συνέχεια τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Κόψτε τα σε τέσσερα ίσα μέρη (θα φτιαχτούν 4 φλογέρες). Μοιράστε τη γέμιση φρούτων (προσοχή να μην έχει υγρά) και κλείστε τα ρολά σε σχήμα φλογέρα. Βουτυρώστε τις ενώσεις.

Τέλος ακουμπήστε τα με την ένωση προς τα κάτω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Θα ψηθούν στους 180 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα, περίπου για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε πασπαλίζοντας τα με άχνη ζάχαρη και το συνοδευτικό που επιθυμείτε.

Γλυκές φλογέρες με μελωμένα κομμάτια από φρούτα

Έτοιμο ένα άκρως καλοκαιρινό γλύκισμα από «τα Γιούλια» που θα σας χαρίσει δροσερές στιγμές απόλαυσης.

Add Comment